Mèdia

El Temple del Gos: MARAGDA, Tyrants. Heavy Vallès Oriental Psych de 1a divisió. (Ràdio RSK)

Aquest maig de 2024 els Maragda han publicat amb Spinda Records el seu segon treball, Tyrants, i el Guillem Tora, el Marçal Itarte i el Xavi Pasqual han vingut personalment una vegada més al Temple del Gos per presentar-lo als oients de RSK Ràdio. Gravat a Berlín, al Big Snuff Studio per Richard Behrens, el Tyrants té una factura de primera que pot evocar perfectament el so del Innate Passage d’Elder, el Downpoor de Kanaan o el Regenerator de King Buffalo i alinear-se amb aquests grans àlbums de la “nova” psicodèlia i els seus enormes llargues duracions d’aquestes bandes USA i europees del 23-24. És cert que els temes d’aquest treball són diversos i oscilen entre densitats stoner, riffs de garatge i veus gairebé indies dels ’90, però escoltant temes com Loose, el propi Tyrants o Godspeed no pots més que pensar en “desarrollos” i atmòsferes space del psych-prog de bandes com Astra, Birth, Naxatras o Samsara Blues Experiment, perquè Maragda ha fet una passa endavant que sense exagerar els està portant un graó o dos per damunt en aquesta nova fornada de bandes psych també espanyoles com Sotomonte, Plastic Woods, o els ben tornats Viaje a 800… tots ells hereus de Colour Haze i dels ’70 però amb la intenció de donar-li el seu segell i la seva modernitat, i és el que sens dubte aconsegueix aquest Tyrants de Margada. Gaudiu-lo… i quan facin bolo, aneu-hi.

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button