Nou Barris

Lloguers baixos, habitatge públic, reallotjaments i no al turisme

Aquestes són les quatre demandes centrals que van exigir les veïnes en la manifestació que es va fer divendres 17 de maig pels carrers de Nou Barris i fins a la Seu del Districte.

Un centenar de veïnes van participar en la manifestació per un habitatge digne ‘Nou barris contra l’especulació i la gentrificació’, convocada el divendres 17 de maig a la plaça de les Treballadores i Treballadors de la Harry Walker.

La manifestació va servir per denunciar les precàries condicions de l’habitatge als barris, derivada de l’especulació de fons voltor, immobiliàries i bancs; i es va centrar en quatre eixos de demandes:

1.- Baixada generalitzada dels lloguers.

2.- L’habitatge públic al districte es troba en condicions degradants i, en molts casos, buits.

3.- Reallotjaments dignes per a les persones desnonades.

4.- Que les administracions públiques cessin els seus intents d’expandir encara més la gentrificació i la turistificació del nostre districte.

En aquest sentit, a l’inici de la manifestació es van fer diferents parlaments, per exemple del Sindicat d’Habitatge de Nou Barris. També va parlar la veterana activista veïnal Aurora Álvarez, que va recordar les lluites passades, com ‘Nou Barris cabrejada’, i va animar a continuar lluitant en el present pels temes que afecten més a les veïnes, com és l’habitatge, ja que, per exemple, cada setmana hi ha desnonaments a Nou Barris.

Ja en marxa, la manifestació va fer aturades als principals hotels i pisos de lloguer turístic del districte, com és el cas del Hostelle, de la Via Júlia, o el pis d’obra nova al carrer Joaquim Valls.

Per altra banda, la manifestació també va fer aturades enfront d’immobiliàries com la AF Servicios Inmobiliarios, al carrer Almansa, el Tecnocasa o Clavis Grup.

També es va fer una parada enfront de l’hort okupat de Prosperitat, “Date una huerta”, un lloc autogestionat per les veïnes del barri, a les quals volen desallotjar.

Finalment, la manifestació va arribar a la Seu del Districte i es va desconvocar enfront de l’Oficina d’Habitatge de Nou Barris, denunciant les pràctiques inhumanes de l’Ajuntament de Barcelona en matèria d’habitatge.

Aquesta manifestació es va fer dins del marc més general de la campanya ‘Defensem el barri’, que agrupa una quinzena de col·lectius i entitats de Nou Barris en la lluita per tenir uns barris que estiguin pensats i fets per a les veïnes que hi viuen. Entre aquests col·lectius hi ha, per exemple, el Sindicat d’Habitatge i 9 Barris Feminista i la campanya pretén recuperar l’esperit de lluita col·lectiva que va tenir en el seu moment ‘Nou Barris cabrejada’.

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button