Nou Barris

SAP-Muntanya informa de les retallades d’aquest estiu a la sanitat

La coordinadora en defensa de la sanitat pública ha difós un cartell i una octaveta per informar a les veïnes sobre les retallades que patirà la sanitat aquest estiu i que afectaran a tots els CAPs del districte i també al nostre hospital de referència, el de la Vall d’Hebron. L’entitat convida a totes les persones afectades a reclamar els seus drets.

El text de la octaveta és el següent:

No et resignis, reclama si ets víctima de les retallades!

El Departament de Salut aboca a la sanitat pública catalana a unes retallades inacceptables que inclouen per aquest estiu menys contractació de personal, menys dispositius assistencials i, per tant, pitjor accessibilitat i qualitat assistencial.

Atenció primària:

Impossibilitat de contractar personal substitut per cobrir les vacances d’estiu, el que comporta deixar els centres a mínims de personal.

Hospital Vall d’Hebron:

Una retallada de 33 milions d’euros del pressupost de l’hospital pel 2024, que afectarà a la contractació de personal per cobertures d’estiu, tancaments de serveis els tres mesos d’estiu, es reduirà despesa a nivell de farmàcia i materials quirúrgics i es tancaran quiròfans, anul·lació de les intervencions programades no urgents i un 24% de tancaments de llits.

Les conseqüències d’aquestes decisions polítiques les patiran les pacients, víctimes d’unes greus retallades a la sanitat pública.

Coordinadora d’Entitats SAP-Muntanya

sapmuntanyan@gmail.com

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button