Prosperitat

El nou ministre i la piscina del carrer Molí

L’aleshores alcalde de Barcelona i ara ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, posant la primera pedra de la piscina de Prosperitat l’any 2009. La piscina encara no s’ha construït. Encerclada i mirant cap a un altre lloc, l’aleshores regidora de Nou Barris i ara diputada, Carmen de Andrés.

A la imatge tenim a l’ara flamant ministre Jordi Hereu, palejant a l’acte de col·locació de la primera pedra del que havia de ser la piscina de Prosperitat. Era el 21 de febrer de 2009, un dissabte de Carnaval. Vistos els resultats, nosaltres, innocents com som, no vàrem saber veure que allò era una paròdia més del Carnaval i ja sabeu que per Carnaval tot s’hi val!

L’escena mostra indiferència per part dels presents, més preocupats per mantenir la vista cap al forat que per l’esforç de l’alcalde mostrant les seves habilitats amb la pala.

La piscina té el rècord de promeses incomplertes. Ja figurava al Pla Especial de 1979! Quaranta-quatre anys i els que s’hi afegiran!

Durant aquests anys hem vist de tot, fos quin fos el color i el nom, tant de l’alcaldia, com del Districte: projectes, pressupostos, diners desviats a esdeveniments que potenciaven la marca Barcelona, que és el que importa! La Generalitat també es va afegir a aquest festival d’incompliments.

A la foto, hi apareix la regidora, ara al Parlamento, Carmen de Andrés, mirant cap a un altre costat; més tard diria: “no es farà en aquest mandat; serà en el següent” i d’això, tal dia farà un any!

Recomanem al ministre de Industria y Turismo que incentivi la creació d’una empresa, per a nous emprenedors, encarregada de geolocalitzar primeres pedres enterrades al subsol de la ciutat, que el veïnat, que va ser enganyat, espera pacientment o no, com les velles promeses es convertiran en realitat. També, com a ministre de “turismo”, pot crear una empresa que faci una ruta per aquestes primeres pedres. Serà fàcil trobar guies, amb el nas ben gros i la cara ben dura.

Ah! Si ara continuem reivindicant la piscina, ens diran que som unes insensibles i insolidàries demanant una piscina en temps d’extrema sequera! Mentres, els hotels de luxe tindran els jacuzzis a vessar i les piscines per al gaudi del turisme de qualitat, el mannà que sí que aporta riquesa, però, quina llàstima, va a parar a les butxaques dels de sempre!

* Arnau de Vilanova i Alberto Almúnia són veïns de Prosperitat.

Articles relacionats

Back to top button