Trinitat Nova

Gairebé 2.000 persones uneixen les dues Trinitats en una espectacular cadena humana

L’acció, convocada per la plataforma ‘La Trinitat per la mateixa via’, reclama que s’uneixin les línies de metro de les dues Trinitats, cosa que beneficiaria a més de 9.000 passatgeres diàries

La cadena humana al Pont de Sarajevo, punt d’unió de la Trinitat Nova i la Trinitat Vella. Xavi Ariza

Gairebé 2.000 veïnes van aconseguir unir les estacions de metro de la Trinitat Nova (Línies 3 i 4) i la Trinitat Vella (Línia 1) a través del Pont de Sarajevo, amb una espectacular cadena humana. Es tracta d’una iniciativa conjunta entre les associacions veïnals de les dues Trinitats i la FAVB, que vol acabar amb la separació entre els dos barris, dividits per la Meridiana i per unes connexions de metro il·lògiques que estan organitzades de forma radial. No s’entén que per anar d’una Trinitat a l’altra s’hagi de fer transbord al centre de Barcelona, quan la separació entre les dues estacions és de menys d’un quilòmetre. A més, part del túnel ja està construït, ja que la unió es faria pel traçat d’una de les cues de maniobres que existeix en una de les estacions. “Es tracta d’un projecte necessari, justificat i que ja està previst al Pla d’Infraestructures”, ha recalcat Paco Flórez, membre de la iniciativa que ha convocat l’acció, ’La Trinitat per la mateixa via’. Aquesta connexió ja estava inclosa al pla director d’infraestructures anterior, però no es va dur a terme i es va tornar a incloure en l’actual pla 2021-2030. Es preveu que la unió dels dos metros beneficiarà a més de 9.000 passatgeres diàries, també a les veïnes de Santa Coloma i Sant Adrià, que podran desplaçar-se directament fins a l’hospital de la Vall d’Hebron. El cost estimat és d’uns 81 milions d’euros. Però sembla que aquesta actuació és vista com a secundària i que es volen prioritzar les que ja estan en marxa, com el perllongament de la línia 9 de metro, o la unió entre les línies dels Ferrocarrils Catalans.

A través de les xarxes socials i dels diferents col·lectius implicats, les organitzadores van convocar a les veïnes a que s’acostessin al seu tram cap a les 11 del matí del dissabte 8 de juny. La cadena s’havia dividit en quatre trams diferents, dos per cada una de les Trinitats. Cap a les 12:30 del matí la organització va donar a les veïnes la directriu d’ocupar el centre la calçada i de formar la cadena humana, unint simbòlicament les estacions i els barris, cosint ferides arquitectòniques com la Meriadiana. Poc després, es va donar per acabada la cadena amb el senyal, en forma de bengala, que la colla de diables Bruixes i Bruixots de la Trinitat Nova va anar portant des de la Trinitat Nova fins al pont de Sarajevo, on va passar el testimoni al grup de diables de la Trinita Vella, Trinifoc. Les veïnes van seguir de manera festiva als diables de Trinifoc fins a l’estació de metro de la Trinitat Vella, on es van fer moltes fotografies, es van donar moltes enhorabones i hi va haver alguns parlaments.

Aquesta cadena humana s’ha valorat com un èxit organitzatiu des dels moviments veïnals i associatius del barris i, en paraules dels col·lectius, s’espera que sigui l’inici de més iniciatives i que esperoni als diferents moviments a mostrar la força que tenen davant les institucions que molts cops els menystenen.

José, veí de la Trinitat Vella. Xavi Ariza.
Quim, veí de la Trinitat Nova. Xavi Ariza.
Diables de Trinifoc porten la bengala al tram de la Trinitat Vella. Xavi Ariza.
Foto de grup a la llosa del metro de la Trinitat Vella. Xavi Ariza.
Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button