Verdum

El Casal de Barri de Verdum ‘segrestat’ pel feixisme

Dues furgonetes i tres cotxes dels Mossos d’Esquadra, amb el seu corresponent personal, més dos cotxes de la Guàrdia Urbana, també amb el seu personal. A més, un equipament públic municipal com és el Casal de Barri –i el seu carrer– tancats al públic i segrestats durant tres hores.

Tot això vam viure dijous 6 de juny a la tarda al barri de Verdum. I perquè?  Doncs perquè el partit d’extrema dreta Falange Española tenia permís de la Junta Electoral Central per fer un acte electoral al Casal de Barri i, afortunadament, el moviment antifeixista de Nou Barris va fer convocatòria de rebuig a aquest acte.

Imatge de la convocatòria que va córrer dijous 6 de juny per telèfons i xarxes.

Les entitats i el veïnat de Verdum, que treballem dia a dia en la defensa dels drets per a tothom, en el respecte, en la convivència, des de la comunitat i el fet col·lectiu, ens vam trobar durant tota una tarda sense poder accedir al nostre equipament públic, perquè 16 persones, la ideologia de les quals va en contra de tot el que nosaltres defensem i treballem durant tot l’any, van voler fer una trobada de col·legues al nostre casal.

I què hi feia allà tanta policia? Doncs assegurar que aquestes 16 persones podien fer impunement la seva reunió i defensar-les, arribat el cas, de nosaltres, les veïnes que fa dies mostrem el nostre rebuig a reunions de feixistes al nostre barri.

Amb els nostres impostos hem pagat una desmesurada despesa en seguretat per “protegir” a 16 persones d’extrema dreta, mentre des de l’administració pública se’ns neguen més recursos per a accions comunitàries, per a activitats extraescolars o en vacances, per a sanitat i habitatge públics, etc.

En contra de l’acte ens vam aplegar un grapat de persones de totes les edats,  activistes pels drets de Nou Barris i també veïnat que, en assabentar-se de què passava, va mostrar el seu rebuig a la presència dels feixistes a Verdum.

Un cop més, la força col·lectiva i comunitària es va fer present i des de les entitats de Verdum ho agraïm i ens felicitem pel suport.

Fora feixistes dels nostres barris!

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org
Back to top button