Canyelles

Can Masdeu crida a la solidaritat popular

En el marc de la campanya ‘La Terra per qui la Regenera’, Can Masdeu llança una campanya de micromecenatge per fer front a la repressió, adaptar-se a la sequera i continuar plasmant una visió sostenible de la vall.

El novembre de 2023 Can Masdeu ha iniciat aquesta campanya amb la voluntat de restaurar ecosistemes i agrosistemes; per reivindicar el legítim dret d’ús de qui custodia i mima el territori; i per fer front a la sequera i a les multes imposades per l’administració.

Cal recordar que a Can Masdeu s’hi han dut a terme activitats socials autogestionades, reconegudes i consolidades durant més de 22 anys, amb un gran èxit de participació. Ara, per assegurar la continuïtat d’aquestes activitats necessiten el suport popular.

Objectius del micromecenatge

Les aportacions recaptades amb aquest micromecenatge es destinaran a:

– Cobrir les despeses legals de les cinc sancions administratives i multes que han rebut en els últims temps, inclosa la multa rebuda per habilitar una rampa d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

– Recolzar la creació d’aquesta rampa, construïda amb tècniques de bioconstrucció i que també permet retenir la terra de l’erosió i acollir tota una comunitat de plantes comestibles. També s’ha de tenir en compte l’enorme valor que té en si mateix el procés comunitari que caracteritza la creació d’aquesta rampa i l’enjardinament dut a terme.

– I fer front a la sequera. Per tal de mitigar les conseqüències d’aquesta sequera estructural, Can Masdeu treballa els horts amb agricultura regenerativa des de fa molts anys i va millorant les infraestructures hídriques per recollir l’aigua de pluja. Tot i així, d’una banda cal continuar posant esforços en la millora dels sistemes de recirculació de l’aigua de pluja i d’una altra, recaptar fons per fer possible la recuperació de la bassa gran. La proposta de restauració combina enfocaments orientats a la sostenibilitat, com la hidrologia forestal, la restauració ecològica, el biopaissatgisme, la permacultura i la rehabilitació patrimonial. Això aportaria diversos beneficis: millora de l’estat ecològic del medi natural, foment de la biodiversitat, inclosa l’aparició de noves espècies, reserva d’aigua per temporades de sequera, generació de masses d’aigua en zones forestals pel control d’incendis i foment de l’activitat agrícola i ramadera.

Per tot això demanen que la gent se sumi al Verkami. Es poden consultar les recompenses aquí.

Calendari

Una part del finançament del crowdfunding ja l’han hagut de destinar tant a pagar multes com a pagar les advocades, així que una part serà per restablir l’economia de la vall. D’altra banda, les millores de la rampa es podrien dur a terme durant els mesos que van de gener a juny. Pel que fa a la bassa gran, és un projecte molt complex on s’han de tenir en compte aspectes i enfocaments diversos per poder establir un calendari concret. En el que sí invertiran des del minut zero és en la millora dels sistemes de recirculació de l’aigua de pluja.

Pel que fa a la rebuda de les recompenses del micromecenatge, aquestes seran possibles a partir de que s’aconsegueixi arribar al 100% del recapte objectiu i hagin passat els 40 dies des que es va iniciar la campanya. Per recollir els llibres, revistes i la cistella de l’horta, caldrà contactar amb elles abans d’algun acte del Punt d’Informació de Collserola i es podrà anar a l’acte a recollir-lo. Qui s’apunti a algun taller o ruta, rebrà un correu de la trobada on està convidada.

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org
Back to top button