Qui som?

Noubarris.info és un mitjà de comunicació local en format web. Som un projecte autònom, vinculat al teixit associatiu del territori i deslligat d’administracions i partits polítics. El nostre model periodístic es basa en difondre i potenciar la tasca comunitària i transformadora que es fa des del veïnat organitzat. Volem ser un mitjà rigorós, obert, divers i plural. Entenem que això implica posicionar-nos a favor de les persones i contra tota opressió. Per això ens declarem feministes, anticapitalistes, ecologistes, antifeixistes, antiracistes i antimilitaristes.

Ens podeu trobar a redaccio@noubarris.info i a les xarxes socials

El setembre de 2023 diverses persones vinculades al teixit associatiu de Nou Barris vam iniciar aquest projecte periodístic amb molta il·lusió i amb esperances d’anar creixent i arribar a consolidar-nos com el mitjà de comunicació comunitari dels tretze barris.

Model periodístic

Noubarris.info vol ser una eina comunicativa per fer visibles les pràctiques dels moviments socials i els projectes polítics, socials i culturals del territori que plantegen un model alternatiu a l’actual i que sovint són invisibilitzats per molts mitjans de comunicació. Davant la tendència a convertir la informació en espectacle, descontextualitzada i allunyada de les persones, oferim informacions arrelades al territori, difonem continguts que serveixen per denunciar les injustícies i les vulneracions de drets bàsics en tots els seus vessants i apostem per potenciar les pràctiques transformadores i alternatives en tots els àmbits. Defensem la llibertat d’expressió i el dret a la informació i per això volem visibilitzar els col·lectius i les organitzacions que treballen per la transformació social, sobretot aquells que no ho tenen fàcil per fer sentir la seva veu. Ens interessa tractar aquells temes que tendeixen a ser silenciats pels grans mitjans de comunicació convencionals, volem denunciar els abusos i les injustícies i potenciar les alternatives. Entenem el periodisme com una eina de transformació social, no com una mercaderia amb la que fer negoci, pensem que el mitjans de comunicació són un sector d’importància estratègica pel canvi social.

Llenguatge inclusiu

Fem servir un llenguatge inclusiu, no androcèntric, ja que pensem que el llenguatge s’ha d’alliberar de les urpes del patriarcat. La fórmula que fem servir és el femení genèric perquè parlem sempre de persones i, en català, la paraula persona és femenina.

Assemblearisme

Som assembleàries. No tenim ni caps de redacció ni directores. Creiem en la decisió col·lectiva, en el debat i en el consens com a mecanismes de presa de decisions. La participació militant en els espais de decisió i debat és la base del projecte. Ens organitzem de forma horitzontal.

Autogestió

L’estructura econòmica de Noubarris.info depèn de les aportacions i l’aposta que fan les lectores. Creiem que l’autogestió és el millor model per garantir la independència d’un mitjà de comunicació i, per tant, la seva llibertat. El nostre objectiu a mig-llarg termini és arribar a ser una entitat de l’economia social i solidària, pretenem cooperativitzar el consum i l’ús de Noubarris.info, és a dir, posar els continguts a disposició de les lectores. Les fonts de finançament que creiem que podrem fer servir en un futur són les donacions, la publicitat amb criteris socials i les sòcies. Tots aquests processos els anirem treballant a mida que puguem.

Serveis editorials

Des de Noubarris.info també volem oferir els nostres serveis editorials, que podeu contractar enviant-nos un correu electrònic. Aquests serveis inclouen redacció, correcció, edició, maquetació, disseny, il·lustració, cartelleria, etc.

Back to top button