Nou Barris

Accions coordinades en suport a Palestina, també a Nou Barris

En aquesta pancarta, feta durant la concentració, hi van escriure, en àrab, “No mateu infants, Palestina lliure!”.

Prop de 200 persones, vingudes de tots els barris del districte, es van concentrar el dijous 26 d’octubre, a la Marquesina de la Via Júlia per continuar mostrant el rebuig popular a la massacre que l’estat d’Israel està perpetrant contra el poble palestí.

La concentració estava convocada per Nou Barris Feminista i va comptar amb la participació de diverses entitats dels tretze barris, entre elles diversos casals de barri, casals de joves, el Sindicat d’Habitatge i l’hort okupat ‘Date una huerta’. També es va deixar veure a la concentració algunes representants institucionals del Districte.

L’acció estava emmarcada en una convocatòria feta en l’àmbit de Barcelona, en la que hi van participar
més d’una desena de barris de tota la ciutat, en els quals es van fer diverses accions i concentracions.

A la Marquesina es va fer un taller de pancartes, on es van confeccionar diverses pancartes amb lemes contra el genocidi i en solidaritat amb Palestina. Després hi va haver parlaments de diverses entitats, entre elles Samidoun, que és la xarxa de solidaritat amb les preses palestines, el Casal Popular Tres Voltes Rebel, el Sindicat d’Habitatge i Nou Barris Feminista. Finalment, la concentració es va moure cap a la rotonda de la Via Favència, on es va unir fraternalment amb una altra concentració, provinent de la Trinitat Vella, en la que hi havia mig centenar de persones.

Un cop a la rotonda, es va desplegar una gran bandera palestina i es va tallar el trànsit durant una mitja hora, sota l’estreta vigilància policial.

Finalment, amb l’objectiu aconseguit de mostrar als governants catalans, espanyols i europeus el rebuig
al suport que estan donant a l’estat d’Israel en la seva acció criminal i, davant l’actitud amenaçadora dels
antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que es començaven a preparar per actuar, la concentració es va desconvocar sense cap mena d’incident.

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button