Nou Barris

Convocatòries pel 25N a Nou Barris

El dissabte 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Tot seguit publiquem les convocatòries que ens han arribat d’actes al territori al voltant d’aquesta data de lluita, denúncia i reivindicació:

9 Barris Feminista:

La coordinadora feminista de Nou Barris fa públic el següent manifest:

I convoca el divendres 24 a les 18h a la plaça de la República, per fer un altar per recordar a les que ja no hi són “però ens donen força per seguir, perquè continuen estant presents en la nostra lluita”. Animen a totes les veïnes a portar símbols, fotos, ornaments, etc. per recordar a aquelles dones i dissidències de gènere referents per a elles. També animen a les diferents entitats a llegir el seu manifest. Després, s’anirà totes juntes cap a la manifestació nocturna convocada a la plaça Joanic a les 19:30h.

El dissabte 25 de novembre se sumen a l’acte que organitza el Kasal de Joves de Roquetes. A les 11:30h hi haurà exposició artística, a la 13h presenten el seu “manual de kures” i a les 14h hi haurà dinar. I a la tarda donen suport a la convocatòria de manifestació unitària convocada a les 18:30h a Passeig de Gràcia amb Diagonal.

Manada perifèrika:

El col·lectiu Manada perifèrika ha organitzat diverses activitats conjuntament amb els casals de Prosperitat, el de Joves i el de Barri.

Dimarts 21 a les 19:30h hi ha passi de curts al Casal de Joves.

Dimecres 22 a les 19h hi ha contacontes amb Boraquel al Casal de Barri.

Dijous 23 a les 19:30h hi ha “Quizzto” i tapa al Casal de Joves.

Divendres 24 a les 19h hi ha recital poètic en record de Gloria Fuertes al Casal de Barri, organitzat per ‘Paraules indòmites’, la comissió literària del casal. I a les 20h hi ha l’actuació de burlesque “Tirititrans a l’ombra”, amb Las Hell Dollies, al Casal de Joves.

I dissabte 25 a les 20h hi ha la obra de teatre-fòrum “Com t’estimo?”, de la companyia Teatracció, al Casal de Barri.

Grup Dones+ Trinitat Nova:

El grup de dones i més de la Trinitat Nova, conjuntament amb l’Espai 3 Ulls, organitzen l’acte “El 24N celebrem el 25N”, a partir de les 17:30h a la pista de l’Espai 3 Ulls (cantonada dels carrers Pedrosa i Chafarinas).

Serà una tarda per “commemorar el dia de la violència de gènere”, amb la participació de 9 Barris Conviu i el Taller de Vici Solitari. A les 17:30h hi haurà penjada de cartells recordant a les dones assassinades el 2023. A les 18h taller de xapes, llacets i pinta cares. A les 18:30h lectura del manifest contra la violència masclista i exposició fotogràfica. A les 19h pica pica. I a les 19:30h relats dramatitzats a càrrec del Taller Vici Solitari.

Grup de Gènere i Feminismes de Roquetes i Comissió de Dones del Ton i Guida:

El dimarts 21 de novembre a les 18h al Ton i Guida organitzen un cinefòrum i col·loqui amb Accions Fem i Teixint Barris.

I dijous 23 a les 18h, també al Ton i Guida, organitzen l’espectacle de titelles familiar «La veritat de les princeses», a càrrec de Clara Algaba. Per a infants a partir de tres anys. És la història d’una princesa en vaga, cansada que tothom li expliqui com ha de ser una princesa com cal, i decidida a explicar les veritats de les princeses. I és que… les princeses també es tiren pets!

Espai Jove Les Basses:

El dimarts 21 de novembre a les 17h s’inaugura l’exposició ‘Missatges de whats/tiktok (control, manipulació)’ i es presenta el protocol contra assetjaments de l’Espai Jove Les Basses.

Dimecres 22 a les 17h hi ha un taller d’autodefensa contra el masclisme per a homes (no mixt) i és el dia de la faldilla/vestit per a tothom.

I dijous 23 a les 17:30h hi ha l’espai de trobada ‘Cuidar-te’ (no mixt), amb cinefòrum.

Centre Cívic Can Verdaguer:

El dimarts 21 de novembre a les 18:15h hi ha el monogràfic ‘Còmic i gènere: creant històries diferents’, a càrrec de Rocío Vidal. Cal inscripció prèvia. Per aprendre a elaborar històries, personatges i trames amb perspectiva de gènere. I a les 18:45h hi ha la xerrada ‘La cultura de la violació: mites i estereotips que sustenten la violència’, a càrrec d’Alejandra Allonca Sánchez, jurista i graduada en estudis de gènere. Entrada lliure fins a completar aforament. La cultura de la violació respon a un entramat de violència simbòlica i instrumental que s’articula com a fet normalitzador de la violència sexual que pateixen les dones i, alhora, com a dispositiu de control de la seva sexualitat.

Dimecres 22 a les 17h hi ha taller d’autodefensa feminista, a càrrec de Sònia Martínez. Activitat dirigida a dones, joves i adolescents. Cal inscripció prèvia. Conjunt de tècniques, habilitats i aptituds que capaciten les persones a fer front a una agressió per tal de preservar la seva integritat física i psíquica. És una eina d’empoderament.

Dijous 23 a les 19h hi ha concert de Carla Collado, artista de 25 anys amb arrels catalanes i crescuda als carrers del Baix Llobregat. Activitats dins del Festival Sororité. Entrada lliure fins a completar aforament

I divendres 24 a les 18:30h hi ha l’obra de teatre ‘No entenc els homes’, a càrrec de L’autèntica Teatre. Entrada lliure fins a completar aforament. L’obra va de sentiments, resistències i contradiccions. És una obra de teatre documental de Verónica Pallini que mostra els tòpics masculins i evidencia com es perceben els homes a ells mateixos, en un moment històric en què la seva figura està en el punt de mira.

Casal de Barri de Torre Baró:

El dimarts 21 de novembre a les 19h hi ha la xerrada ‘Violència de gènere i addiccions’ on es parlarà sobre la intersecció entre les violències de gènere i les addiccions.

I dimecres 22 a les 18h hi ha taller de pancartes contra la violència de gènere.

Centre Cívic Torre Llobeta:

El dijous 23 de novembre a les 18h hi ha el teatre fòrum ‘Micromasclismes, saps de què parlem?’, a càrrec d’Infinita Dona i Companyia La Foguera.

I divendres 24 a les 19h hi ha ‘Rap amb valors’, concert i col·loqui, amb Aradia de Nit, que presentarà el seu darrer disc i parlarà sobre la importància de l’empoderament de les dones i com superar el patriarcat.

Casal de Barri Trinitat Nova:

El divendres 24 de novembre a les 17h es projecta la pel·lícula ‘El color púrpura’, d’Steven Spielberg. Any 1985.

Can Basté:

El dissabte 25 de novembre a les 11:30h hi ha contacontes ‘La bona convivència’, a càrrec de Sara Genovart.

Casal de Barri La Cosa Nostra:

Del 27 de novembre a l’1 de desembre hi ha ‘Jornades contra la violència masclista’. Per a més informació podeu escriure a lcn_canpeguera@hotmail.com o consultar la web del Casal.

Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris:

El dijous 30 de novembre a les 19h hi ha la xerrada-debat ‘Dones represaliades a Nou Barris’. Acte conduït per Montse Argente Jiménez, amb la participació de les dones de Nou Barris que van patir violència i repressió a les presons franquistes. Organitzat per l’Arxiu en col·laboració amb la Taula de Nou Barris per la República.

Articles relacionats

Back to top button