Nou Barris

Nou Barris crea un comitè de solidaritat amb Palestina

Diverses entitats i individualitats del territori han començat a construir el ‘Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina’ i fan una crida a tothom que es vulgui afegir a aquesta causa solidària.

Estan recollint signatures per al manifest de suport al poble palestí, amb l’objectiu què les administracions actuïn per aturar els crims comesos a Gaza i hi arribi l’ajuda humanitària. Us podeu adherir al manifest aquí.

També han creat el correu 9bambpalestina@gmail.com, a on qualsevol persona o entitat pot escriure per sumar-se al comitè.

Tot seguit publiquem el manifest que han difós:

ATUREM EL GENOCIDI A PALESTINA – Comitè de Solidaritat “Nou Barris amb Palestina”

Des de fa setmanes assistim amb horror al bombardeig sistemàtic contra la població civil de Gaza i Cisjordània. A la franja de Gaza, la destrucció de totes les seves infraestructures i l’èxode massiu de la població que fuig d’un exèrcit que ja n’ha ocupat la meitat del territori. Això se suma a tot el territori ocupat per Israel des del 1948. En un mes ja han estat assassinades més de deu mil persones, de les quals un 43% són infants. Estem davant d’un genocidi organitzat pel govern sionista d’extrema dreta d’Israel, amb el suport militar i polític dels governs dels Estats Units d’Amèrica (EUA) i de la Unió Europea (UE). Una política exterior que sostenen els governs nacionals, autonòmics i locals (com posa de manifest la tornada en vigor de l’agermanament de Barcelona amb Tel-Aviv).

Recordem que el conflicte a Palestina té la seva arrel en la colonització britànica i posterior creació de l’Estat d’Israel (1948) que va arrasar pobles sencers i va expulsar de la seva terra el 75% de la població originària palestina convertint-la en refugiada, en bona part a Gaza. Des de l’any 2007 Israel bloqueja la Franja de Gaza, controlant tot el que hi entra i en surt per terra, mar i aire, i imposant un càstig col·lectiu i un règim d’apartheid al poble de Palestina. Israel, amb el suport dels EUA, es comporta com un Estat criminal que incompleix sistemàticament les resolucions de les Nacions Unides (ONU).

Amb voluntat de treballar unitàriament, persones, entitats i col·lectius socials, culturals, i veïnals del Districte de Nou Barris, en solidaritat amb Palestina, impulsem la creació del Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina, amb els següents objectius i reivindicacions:

· Un alto el foc immediat, i obrir corredors perquè arribi tota mena d’ajuda humanitària a la població de Gaza.

· Prou complicitat dels governs de la UE amb aquesta massacre soferta pel poble palestí.

· Trencament de relacions diplomàtiques, comercials, econòmiques, tecnològiques i de qualsevol mena amb l’Estat sionista d’Israel. Que les Nacions Unides apliquin la legalitat internacional i sancionin l’Estat d’Israel. En concret, que portin els governants i comandaments militars davant el Tribunal Penal Internacional per crims de guerra.

· La realització d’actes, mobilitzacions i campanyes de suport en solidaritat amb Palestina al Districte de Nou Barris.

Són temps foscos on el racisme, les guerres i la xenofòbia estan deshumanitzant la vida i el benestar col·lectiu. Nou Barris té una llarga trajectòria de foment de la solidaritat, la cultura de la pau i la convivència entre els pobles.

Per tot això, fem una crida al veïnat i entitats del districte a mobilitzar-se, de forma plural i unitària, en solidaritat amb Palestina, amb la tasca urgent que s’aturi el genocidi a la franja de Gaza i a tots els territoris palestins ocupats, així com a organitzar un espai estable de treball de solidaritat de Nou Barris amb Palestina.

· PER LA PAU!

·PROU COMERÇ D’ARMES AMB ISRAEL I TRENCAMENT IMMEDIAT DE TOTES LES RELACIONS AMB ISRAEL!

· SOLIDARITAT DE NOU BARRIS AMB EL POBLE PALESTÍ!

Nou Barris, Barcelona, novembre de 2023

Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button