Nou Barris

Nou Barris continua alçant la veu en solidaritat amb Palestina

El suport al poble palestí continua creixent als nostres barris de la mà del Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina, que a poc a poc va incorporant més persones i entitats de tot el districte.

La massacre que està perpetrant el sionisme, amb la connivència de les potències occidentals, sembla no tenir aturador, amb desenes de milers de morts i una franja de Gaza arrasada per les bombes. El conflicte s’estén a Cisjordània, al Líban, al Iemen i a tots els llocs del món on hi ha gent que denuncia l’apartheid perpetrat per l’estat d’Israel, com és el cas d’Anglaterra, on es van prohibir les manifestacions de suport al poble palestí, o el cas d’Alemanya on les activistes propalestines estan sent perseguides. Mentre això continuí així, la solidaritat continuarà alçant la veu, també a Nou Barris. A tants milers de quilòmetres de distància de Gaza, sembla que des d’aquí no es pugui fer res per aturar la massacre. Però no és així, hi ha dues coses que es poden fer i que poden tenir incidència en el conflicte. D’una banda, pressionar al govern espanyol perquè es pronuncii fermament contra el genocidi i perquè aturi la venda d’armament espanyol a les forces armades israelianes. D’altra banda, es pot fer boicot a les empreses que es beneficien del genocidi al poble palestí, moltes de les quals tenen presència als nostres barris, com poden ser Carrefour o Burger King.

És en aquest sentit que el Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina va organitzar el passat 5 de gener un acte de boicot al Burger King a la plaça Virrei Amat. Hi van assistir un centenar de persones, vigilades estretament per tres furgons d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que van identificar a quatre activistes. Durant l’acte es van cridar consignes contra la massacre de Gaza i en solidaritat amb el poble palestí, es van llegir manifestos i es van penjar diverses pancartes cridant al boicot a les empreses que donen suport a l’estat d’Israel en la seva creuada contra el poble palestí. Tot i que pugui semblar que no son efectives, aquesta mena d’accions acaben tenint els seus fruits i les empreses boicotejades ho noten en el seus balanços econòmics. De fet, el boicot és una de les principals propostes que ja fa molts anys que l’activisme internacional fa servir per intentar frenar les polítiques sionistes dels diferents governs israelians; iniciativa liderada, a Catalunya, per la campanya BDS (boicot, desinversió i sancions).

Pancartes penjades a la plaça Virrei Amat el 5 de gener.
La pancarta continuava penjada davant del Burger King quan hi va passar la Cavalcata de Reis.

Exposició, taula rodona i manifestació

La massacre no s’atura i les mobilitzacions tampoc. El Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina ha fet tres noves convocatòries pel dissabte 20 de gener. A les 11:30h es farà la presentació de la exposició ‘Palestina: el límit de l’esperança’, a la biblioteca de Roquetes-Rafa Juncadella. Es tracta d’una exposició de fotografies de l’actual massacre de Gaza, fetes per diferents fotògrafs palestins i seleccionades pel col·lectiu de fotoperiodistes ActiveStills. Després, a les 12h, hi haurà una taula rodona, a la mateixa biblioteca, amb la participació de la periodista Cristina Mas, el membre de la Associació Catalana de Jueus i Palestins, Brian Anglo, i el membre de la Comunitat Palestina de Barcelona, Saif Abukeshek. I per acabar la jornada, convoquen a les 16:15h a la plaça Virrei Amat, per anar totes juntes cap a la gran manifestació unitària que sortirà de la plaça dels Països Catalans, a Sants, a les 17h de la tarda.

Més endavant hi ha previst fer més accions. Mentre la massacre no s’aturi, les mobilitzacions tampoc ho faran. Per contactar amb el Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina ho podeu fer escrivint al seu correu electrònic: 9bambpalestina@gmail.com

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button