Nou Barris

7 d’abril: Dia Mundial pel Dret a la Salut

La coordinadora SAP-Muntanya convoca manifestació a les 11:30h a la plaça Urquinaona amb el lema “No a la privatització de la Sanitat Pública. La salut per sobre del negoci”

Cartell de la manifestació del 7 d’abril a plaça Urquinaona.

SAP-Muntanya, la coordinadora d’entitats de Nou Barris i Sant Andreu en defensa de la salut pública, continua donant guerra. Ara estan preparant una gran manifestació unitària pel diumenge 7 d’abril, amb el lema “No a la privatització de la Sanitat Pública. La salut per sobre del negoci” i fan una crida a tota la població perquè tothom assisteixi a la manifestació, perquè “defensar els drets que permeten unes condicions de vida digna és cosa de tots i totes”.

La pèrdua de salut va directament relacionada amb les condicions de vida, això és obvi. Però, pel que fa al districte de Nou Barris, la coordinadora parla concretament sobre l’informe de les desigualtats en salut a la ciutat que ha publicat recentment l’Agència de Salut Pública de Barcelona. En aquest informe, explica Trini Cuesta, membre de la coordinadora, es veu clarament com “Nou Barris és uns dels districtes més pobres i amb uns indicadors de salut més dolents”. Per tant, continua Trini, “hi ha una situació de pobresa estructural que acaba produint malaltes i malalties”.

“Per molts recursos que s’aboquin al sistema sanitari públic, mai serà suficient si no s’aprofundeix en les causes que provoquen les desigualtats en salut” denuncia Trini des de la coordinadora i, per tant, “hem d’exigir a les institucions públiques més inversions en polítiques de protecció socials que permetin millorar les condicions de vida de la gent”.

I continua dient que “la salut no és només una qüestió de polítiques sanitàries, sinó d’un sistema que eviti vulneracions de drets bàsics com l’habitatge, els subministraments energètics, les pensions, el treball o l’educació; i que treballi per fer front problemes estructurals com la feminització de la pobresa o les conseqüències de l’emergència climàtica”.

Per tot això, des de la coordinadora SAP-Muntanya, la Marea Blanca i la Marea Pensionista de Nou Barris, convoquen a tothom a participar en la gran manifestació del 7 d’abril.

I, per escalfar motors, convoquen dues assemblees veïnals prèvies, per parlar de salut pública i donar suport a la manifestació del 7 d’abril. La primera d’aquestes assemblees serà el dissabte 9 de març a les 18h a la marquesina de la Via Júlia i la segona serà el dissabte 16 de març a les 12h a la plaça Virrei Amat.

Convocatòries pel març a Nou Barris, a la marquesina de la Via Júlia i a la plaça Virrei Amat.

Articles relacionats

Back to top button