Nou Barris

8M, vaga transfeminista, anticolonial i anticapitalista a Nou Barris

Ja arriba el 8 de març, dia de lluita internacional de les dones i dissidents de gènere treballadores, amb vaga feminista convocada durant tot el divendres dia 8.

Tot seguit publiquem el comunicat i les activitats organitzades pel ‘Comitè de Vaga 8M Nou Barris’:

AQUEST 8 DE MARÇ, NOU BARRIS A LA VAGA TRANSFEMINISTA!

Aquest 8M les veïnes de Nou Barris sortim al carrer pel dia internacional de les dones i dissidents de gènere treballadores. Ho fem des d’una mirada transfeminista, anticolonial i anticapitalista. Reivindiquem un feminisme diferent al feminisme liberal, blanc i institucional. A Nou Barris som les dones, les trans i no binaries, les racialitzades, les que estem en primera línia de lluita contra tots els sistemes d’opressió i contra la violència institucional que limita les nostres vides.

Si nosaltres parem, s’atura el món. El treball de cures -netejar, cuidar i cuinar- és un treball invisible, que sustenta el món, però segueix sense estar reconegut ni valorat. Això ens porta a tenir una sobrecàrrega física i mental, amb dificultat per a la conciliació familiar, laboral i social. Els treballs de cures i de la llar són els que pateixen pitjors condicions laborals i són sostinguts per les migrades del barri, molt sovint vivint situacions de desprotecció. A més, són les companyes més violentades pel sistema les que tenen més dificultats de secundar la vaga. No hi ha feminisme sense antiracisme. Per això, també lluitem contra les fronteres, els cies, les presons i la llei d’estrangeria.

El 8 de març representa una lluita internacional. La maquinària de guerra que mata, explota i s’enriqueix dels territoris de Abya Yala, Àfrica i Orient Mitjà s’activa a Europa. És important la solidaritat amb el poble Palestí. No és una guerra, és un genocidi i cridem al Boicot a Israel. No podem romandre en silenci davant l’ocupació i els camps de refugiats que, en realitat, són camps d’extermini. També, volem denunciar el genocidi silenciat al Congo i solidaritzar-nos amb la vaga de les treballadores tèxtils de Bangladesh que exigeix salaris justos. Foc a l’ordre colonial!

Avui, com a veïnes que patim aquestes realitats, fem una crida a sumar a les mobilitzacions i a la vaga:

1. Perquè continua augmentant el cost de la vida i de les necessitats bàsiques. Els preus dels aliments són inassolibles i inaccessibles. Cada vegada hi ha un empobriment i precarització més accentuada i feminitzada. Nou Barris som una de les zones més castigades per la crisi neoliberal. A més, això es veu afectat per la gentrificació del turisme massiu de la marca “Barcelona” i l’especulació de l’habitatge. Tenim lloguers abusius i els desnonaments deixen a les famílies al carrer, arrabassant el dret a un habitatge digne i desplaçant-les de les seves xarxes de suport.

2. Perquè patim retallades en sanitat i educació. S’estan desplaçant les atencions i centralitzant els pressupostos. Alguns exemples són la reducció de l’atenció de Pediatria del CAP Turó de la Peira o Ginecologia del CAP de Roquetes. Una vegada més, l’atenció a les dones i la infància són les més afectades.

3. Perquè hi ha un augment de polítiques públiques que criminalitzen a les nostres comunitats i moviments veïnals. La imposició del Pla Endreça per part de l’Ajuntament no busca millorar els nostres barris ni condicions de vida, si no criminalitzar l’ús de l’espai públic per part de les veïnes amb més control i repressió.

4. Perquè patim la violència institucional amb serveis socials i la persecució cap a altres maneres de viure. La DGAIA és una institució que castiga les mares migrants i pobres a través del control de la infància. Els seus paràmetres estan fets per a treure a les criatures del seu entorn i donar-les a famílies enriquides, enfortint la narrativa dels salvadors blancs i qüestionant els models familiars diversos.

5. Perquè existeix un augment de l’extrema dreta en el nostre panorama polític i internacional que divulga i difon discursos d’odi trànsfobs, LGBTIfòbics, islamòfobs, putofobs, antigitanos, masclistes, capacitistes i antifeministes.

I davant això, què proposem?

L’autodefensa col·lectiva de Nou Barris. Perquè reivindiquem un feminisme popular, comunitari i interseccional. No existeix feminisme sense construir xarxes entre nosaltres, entre les veïnes, des del barri es teixeix la lluita contra tota mena d’opressió.

Vaga de treball perquè estem cansades de ser explotades i desvalorades!

Vaga de consum perquè no farem treballar a les companyes!

Vaga de cures perquè les cures són una responsabilitat social!

Aquest 8M ocupem els espais i sortim al carrer contra EL PATRIARCAT, EL COLONIALISME I EL CAPITAL.

Visca la lluita transfeminista!

I aquí les activitats, que ja van començar el divendres 1 i s’allarguen fins el dijous 14 de març:

Articles relacionats

Back to top button