Nou Barris

Tall a la Ronda de Dalt per la vaga general transfeminista

La primera acció de la vaga del 8 de Març a Nou Barris ha consistit en un tall de trànsit a la Ronda de Dalt, a primera hora del matí a l’alçada de la sortida número 4, direcció Llobregat.

La coordinadora de comitès de barri Perifèria Zona Nord -formada per Nou Barris, Sant Andreu, Sagrera, Clot, Horta, Guinardó, Teixonera i el Carmel- ha iniciat la jornada de lluita del 8 de març assenyalant el genocidi a Palestina, reproduint un checkpoint de l’Estat d’Israel a la Franja de Gaza. Mentre les transfeministes tallaven el trànsit es podia escoltar:

“Si et molesta parar uns minuts, pensa que aquesta situació la viuen cada dia milers de persones palestines a les fronteres de Cisjordània i la Franja de Gaza. L’estat israelià ha aïllat Gaza de la resta del món, per terra, mar i aire. Entre els càstigs infligits a la població palestina, un dels més visibles ha estat el setge i bloqueig de les localitats palestines amb checkpoints com aquest que hem recreat.”

A les pancartes també han mostrat la seva solidaritat amb els lemes: “Solidaritat perifèrica transfeminista amb Palestina. Lluitarem fins a la fi del genocidi i el colonialisme”. Al comunicat que han llegit s’assenyala la violència del capitalisme, el patriarcat i el colonialisme sobre les dones i identitats sexegènere dissidents i es convoca a la vaga laboral, de consum, de cures i estudiantil. Així mateix, es destaca que el dret a vaga no està garantit per totes, especialment per moltes dones que no poden fer vaga a causa de l’explotació laboral, per temes econòmics, de conciliació familiar, per la repressió o per no estar regularitzades. A més, assenyalen que falten les assassinades per violència masclista i les preses. En aquest sentit, el comunicat destaca la situació de les dones a les presons i es convoca a la manifestació al centre penitenciari de dones de Barcelona Wad-Ras de la tarda.

Tot seguit reproduim el comunicat de Perifèrica Zona Nord:

Avui 8 de març, dia internacional de les dones i dissidències de gènere treballadores, fem una crida a la vaga: a la vaga laboral i estudiantil, al treball reproductiu – netejar, cuinar- i de consum.

Aquest 8 de març no treballis ni facis treballar

Què denunciem?

Racisme i Colonialitat

Les dones i identitats dissidents som subjectes de discriminació pel sistema cisheteropatriarcal aliat amb el sistema capitalista asfixiant i colonial,ens posa al centre de la desigualtat per condicions de classe, ètnia, sexualitat i gènere. La vulneració dels nostres drets és una crua realitat, sobretot a la perifèria, camuflat sota la imatge de Barcelona «oberta, inclusiva i per a totis».

La xenofòbia es tradueix en opressió, estigmatització, dificultat per accedir als recursos (si es que n’hi ha) i l’exclusió cap als nostres cossos. Com a conseqüència, els desnonaments, la pobresa energètica, la retirada de custòdies, els «retorns voluntaris», el treballs precaris i no remunerats formen part del nostre dia a dia.

Un del mecanismes d’exclusió que afecta a les dones i identitats dissidents migres de la perifèria són els CIEs. Les presons i el sistema penal són elements que sostenen i perpetuen les desigualtats socials i castiguen i revictimitzen les persones ja castigades per aquest sistema i funcionen com a institucions de control i correció de les marginalitzades.

El feminisme és una lluita que inclou l’alliberament de totis i, per tant, aquesta inclou la lluita anticolonial i anticapitalista. Es per això que encara que les opressions es mostrin de diferents maneres en altres llocs del món, l’alliberament de les dones i identitats dissidents, de les companyes en resistència, és una causa comuna. La seva lluita és la nostra lluita. Des del genocidi del poble palestí per part de l’estat terrorista d’Israel, passant pel genocidi de les companyes en resistència al Congo contra l’explotació dels recursos naturals del territori per l’abstiment del nord global, fins les companyes en resistència a les montanyes del Kurdistan o de Mèxic i tants altres territoris en lluita arreu del món. Si bé la causa és comú, les formes d’opressió tenen diferents formes. En països com Palestina o el Congo la vulnerabilitat del drets arriba als seus extrems. Si bé la causa és comuna, les formes d’opressió tenen formes diferents i la violència extrema és possible per la complicitat de l’Europa fortalesa.

La forma més visible de violència en un genocidi són les morts directes, encara que sota la punta de l’iceberg hi ha un conjunt de violències estructurals, a voltes invisibles (discurs d’odi apartheid) i altres explícites com els murs i checkpoints que priven la llibertat de moviment,refugi i accés als recursos bàsics a la població.

Què reivindiquem?

La Perifèria Nord de Barcelona ens unim per reivindicar un feminisme popular, comunitari i interseccional, des de la perifèria i per a totis:

• Lluitem pels drets de totis. Pels de les dones, però també per les migrants, gitanes i trans. I pels drets de les persones i pobles ocupats. No hi ha feminisme sense transfeminisme ni antiracisme ni anticolonialisme.

• Lluitem per vides dignes: prou desnonaments, pobresa, deportacions, retirada de custòdies, pensions míseres i retallades. És imprescindible un pla de xoc públic per atendre la problemàtica de la salut mental i el tancament immediat dels CIEs.

• Reivindiquem l’autodefensa col·lectiva com a arma de lluita, igual que ho van fer les nostres àvies. A la perifèria mai ningú ens ha regalat res.

Com puc sumar-me a la vaga?

Si ets dona o identitat dissident sumat a la vaga. Sabem que no totis podem fer-ne, per això també fem crida a la vaga de consum. Baixa al carrer i organitza’t al teu barri. Si no avui, demà. TOTS ELS DIES SÓN 8 DE MARÇ.

Si ets un home CIS recolza les tevis companyis com elles millor decideixin.

PARAR PER A TRANSFORMAR, VAGA GENERAL TRANSFEMINISTA!

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button