Prosperitat

Les joves de la Prosperitat finalment reben les claus del nou Casal

Han estat molts els endarreriments per part del Districte en l’entrega de claus del nou equipament a les joves de la Prosperitat. Primer van ser problemes amb la connexió a la xarxa elèctrica, el juliol del 2023. A finals de l’any passat l’obra es va donar per acabada i s’havia de fer entrega de les claus a finals de l’any passat o a començaments del 2024. Això no va passar i el motiu esgrimit per part dels responsables de Districte va ser que el sistema d’alarma no funcionava de manera correcta. Quan semblava que s’havia solucionat aquest problema, el següent impediment que va aparèixer, segons Districte, va ser que tenien problemes amb les assegurances del material audiovisual. Mentrestant, les joves de la Prosperitat continuen ubicades als barracots que es van instal·lar ara fa 12 anys de manera provisional. Uns barracots que presenten problemes d’insalubritat (els banys no funcionen correctament) i de construcció.

El Casal de Joves és un equipament promès durant molts anys, finalment dut a terme a l’anterior legislatura i ara endarrerit de manera incomprensible per part dels responsables del Districte. El nou equipament estava previst que tingués un pressupost de 4,8 milions d’euros i una superfície de més de 1.300 metres quadrats. Es preveia que el nou Casal de Joves estigués enllestit a finals de l’any 2022, el que representa un endarreriment de més d’un any.

Aquesta demanda també ha estat recolzada per altres entitats de Prosperitat, com l’Associació Veïnal.

Més de 40 anys de diàspora

Era al començament dels anys 80 quan les Joves de Prosperitat van decidir muntar un Casal per a elles. El primer emplaçament va ser al carrer Molí 32. Poc després es van traslladar a un lloc amb més espai per poder portar l’activitat creixent, al carrer Japó 9. El 1984 el Casal de Joves es va traslladar a l’edifici del carrer Joaquim Valls 82, on va estar fins que l’Ajuntament va decidir canviar el pany sense previ avís el 2010, a causa de les queixes per soroll d’una sola veïna. Van passar provisionalment pel carrer Badosa 38 a on només tenien espai per a una oficina. El 2011 se’ls hi va fer entrega, de manera provisional, dels barracots actuals. Una provisionalitat que ha durat més de 12 anys.

Aquesta notícia ha sigut originalment publicada denunciant l’endarreriment en l’entrega de les claus. Al poc de publicar-la se’ns ha informat que l’entrega de les claus s’acaba de fer; amb més d’un any de retard sobre la data prevista i 12 anys d’estada als barracots de manera “provisional”.

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button