Prosperitat

Comentari del ‘Qüestionari sobre l’estalvi’ publicat a la revista ‘A les barriades!’

Aquest article s’ha publicat al número 57 de la revista del Casal de Barri de Prosperitat, A les barriades! i fa referència a un qüestionari que es va publicar al número anterior i que també vam publicar a Noubarris.info

Vinyeta d’en Zeju publicada al número 56 de la revista A les barriades!

Una vegada més hem pogut constatar que la participació en aquest tipus de propostes participatives és força minsa. Però això no ens desanima per seguir-ho provant en posteriors ocasions.

La vostra opinió, lectors, ens interessa molt per tal de saber si el que us proposem a la revista que us oferim cada trimestre és del vostre interès o no, si us sembla bé el que allà s’hi diu i comenta, si ens podríeu aportar altres aspectes i visions, altres propostes… En definitiva, conèixer si aconseguim el que pretenem amb la publicació trimestral que us presentem: aportar-vos temes i idees que us ajudin a pensar, a prendre opcions, a discrepar… en definitiva, a interessar-vos.

Passem, doncs, al comentari sobre les vostres aportacions al qüestionari que us vam proposar en el número anterior.

Hem tingut sis respostes. Aquestes respostes es van donar durant els primers dies de l’aparició de la revista, en paper, al carrer, i a Noubarris.info

Vegeu el perfil de les persones que les han donades:

Podeu veure que hi ha una paritat, respecte del gènere, però una major participació de gent gran (la qual cosa ens sorprèn força, ja que les respostes eren per via telemàtica).

Les respostes condicionades i, per tant, tancades, eren bastant previsibles. Llàstima que la poca participació no deixa veure si hi hauria més disparitat en les respostes o confirmarien el que indiquen ara aquestes poques respostes.

Us les exposem, sense més comentari, ja que pensem que són prou evidents.

1.- Com valores l’estalvi?

2.- La societat on vivim, afavoreix l’estalvi, o el dificulta?

Afavoreix

Dificulta

3.- Quina relació tens amb els diners? Els controles o et controlen?

Controles

Et controlen

4.- Aquí hi havia l’espai per respondre la pregunta oberta per recollir l’opinió del lector sobre el tema proposat -en aquest cas, l’estalvi- i, també, per deixar l’espai obert al comentari lliure sobre el que es volgués manifestar en aquell moment .

Només hi ha cinc respostes, de les sis persones que han complimentat el qüestionari. Tres coincideixen a manifestar que els ha agradat el tema tractat i les entrevistes que han comentat el tema de l’estalvi. Que l’han trobat interessant i seriós.

Les dues respostes més extenses us les annexem perquè ens semblen molt interessants i, de pas, per si, per a futures propostes de qüestionaris participatius, us animen a voler dir-hi la vostra quan us ho tornem a proposar.

Cuando dice que antes ahorraban, quiere decir que vivían en la miseria. “Escupir en el aceite”. Es una frase hecha que refleja como la cultura popular ahorraba. Ahora sí que ahorramos. Somo uno de los países que menos hijos tenemos. Mira si ahorramos. Yo tengo uno. El primer universitario de las dos familias. Ayer me explicaba que a conocido una forma de viajar, que es una de sus pasiones, por menos dinero que el último viaje de una semana a Atenas que hizo por 100€. Y lo va a necesitar siquiera viajar. El 40% de sus colegas de profesión trabajan de falsos autónomos. Aquí tenéis un tema para tratar. El ahorro de las empresas. Trabajadoras super formadas a precio de saldo. El Capital nos da sopa con hondas también en el ahorro. Por mí parte siempre he sido de las pequeñas cosas. Una pequeña fortuna, un pequeño palacio, un pequeño yate, y así.

No tenemos salida como sociedad, hacen falta alternativas al consumo, al gasto y al ahorro. El ahorro o “inversión” capitalista está montado para que dejes tu dinero a las corporaciones y que ellas jueguen con él.

Només ens resta agrair la participació d’aquestes sis persones i animar-vos, a vosaltres, lectors, perquè, en posteriors ocasions, ens afavoriu amb les vostres aportacions.

Moltes gràcies!!

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button