Guineueta

Les treballadores de l’alberg de Nou Barris reivindiquen millores laborals

Treballadores de l’Equipament Integral de Nou Barris concentrades a les portes de la Creu Roja el 8 de febrer.

En ple procés de negociació del conveni col·lectiu, les treballadores de l’Equipament Integral de Nou Barris reivindiquen millores laborals. Aquest equipament és un servei que ofereix l’Ajuntament de Barcelona per atendre a persones en situació de sensellarisme i està gestionat per la Creu Roja. És l’alberg municipal, situat al carrer Marie Curie, al costat de la Seu del Districte.

El 5 de febrer les treballadores d’aquest equipament, contractades per la Creu Roja, van fer públic un comunicat signat com Assemblea de Treballadores de l’Equipament Integral de Nou Barris. En aquest comunicat denuncien la «sensació de menyspreu» que senten rebre de l’organització que els contracta. Exposen que fan una feina molt dura, amb una atenció continuada de 24 hores, en la que estan exposades a diversos riscos per a la seva salut, tan física com emocional. Denuncien que son la província de Catalunya amb els sous més baixos, que els seus sous estan per sota del conveni, que en una negociació anterior del conveni els hi van empitjorar les condicions laborals i que pateixen una doble escala salarial que crea diferències entre elles. En el comunicat, les treballadores de l’alberg de Nou Barris exigeixen que l’organització que els contracta reconegui la feina que fan, que els apliqui les taules salarials que toquen, que es reconegui l’exposició als riscos que implica la seva feina, que es facin millore en la conciliació familiar, que hi hagi avenços en matèria de jornada laboral, que es reconegui l’antiguitat i que es reconegui la feina ben feta que fan perquè volen «ser reconeguts com a sinònim d’excel·lència i no competir amb els fast-foods de l’atenció social».

Comunicat de les treballadores de Nou Barris publicat a Instragram.

A les preguntes de Noubarris.info, la secció de comunicació de la Creu Roja de Catalunya ha contestat que no poden certificar la veracitat d’aquest comunicat perquè no ve firmat per cap organisme reconegut i que, per tant, no poden dir res, només que estan investigant d’on surt el comunicat.

Les treballadores de Nou Barris es van sumar a la resta de treballadores de cicle continuat de la província de Barcelona per fer una concentració el dijous 8 de febrer al davant de la seu de Creu Roja de Catalunya, al carrer Joan d’Àustria 118, a Barcelona, abans d’entrar a la negociació del conveni. Simultàniament les treballadores d’aquest sector van fer concentracions a diversos llocs de la província de Barcelona. Però, segons denuncien les treballadores, l’empresa no ha canviat la seva línia i a dia d’avui segueix mantenint que no té cap intenció d’equiparar les condiciones d’aquestes treballadores a la legalitat vigent segons el Conveni d’Acció Social de Catalunya.

Concentració el 8 de febrer a les portes de la Creu Roja de Catalunya.
Back to top button