Nou Barris

La solidaritat amb Palestina va al Consell de Districte

El Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina convoca al veïnat a assistir al Consell de Distrcite el dijous 21 de desembre a les 18:30h, on llegiran el manifest que ja han signat gairebé una trentena d’entitats del territori.

Pancarta del Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina a la manfiestació del 16 de desembre.

El manifest es pronuncia contra el genocidi a Gaza i demana un alto el foc immediat. “La societat i les institucions democràtiques han de pronunciar-se sobre el que està passant a Gaza , és un deure amb la humanitat” diuen des del comitè.

A continuació publiquem el manifest i les entitats signants:

ATUREM EL GENOCIDI A PALESTINA

Des de fa setmanes assistim amb horror al bombardeig sistemàtic contra la població civil de Gaza i Cisjordània. A la franja de Gaza, la destrucció de totes  les seves infraestructures i l’èxode massiu de la població que fuig d’un exèrcit que ja n’ha ocupat la meitat del territori.  Això se suma a tot el territori ocupat  per Israel des del 1948. En un parell de mesos ja han estat assassinades més de vint mil persones, de les quals un 43% són infants. Estem davant d’un genocidi organitzat pel govern sionista d’extrema dreta d’Israel, amb el suport militar i polític dels governs dels Estats Units d’Amèrica (EUA)  i de la Unió Europea, que veten un alto el foc a NN.UU i impedeixen una solució pacífica al conflicte. Una política exterior que sostenen els governs nacionals, autonòmics i locals

Recordem que el conflicte a Palestina té la seva arrel en la colonització britànica i posterior creació de l’Estat d’Israel (1948) que va arrasar pobles sencers i va expulsar de la seva terra el 75% de la població originària palestina convertint-la en refugiada, en bona part  a Gaza. Des de l’any 2007 Israel bloqueja la Franja de Gaza, controlant tot el que hi entra i en surt per terra, mar i aire, i imposant un càstig col·lectiu i un règim d’apartheid al poble de Palestina. Israel, amb el suport dels EUA, es comporta com un Estat criminal que incompleix sistemàticament les resolucions de les Nacions Unides (ONU).  

Amb voluntat de treballar unitàriament, persones, entitats i col·lectius socials, culturals, i veïnals del Districte de Nou Barris, en solidaritat amb Palestina, impulsem la creació del Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina, amb els següents objectius i reivindicacions: 

· Un alto el foc immediat, i obrir corredors perquè arribi tota mena d’ajuda humanitària a la població de Gaza.

· Prou complicitat dels governs de la UE amb aquesta massacre soferta pel poble palestí.

· Trencament de relacions diplomàtiques, comercials, econòmiques, tecnològiques i de qualsevol mena amb l’Estat sionista d’Israel. Que les Nacions Unides apliquin la legalitat internacional i sancionin l’Estat d’Israel. En concret, que portin els governants i comandaments militars davant el Tribunal Penal Internacional per crims de guerra.

· La realització d’actes, mobilitzacions i campanyes de suport  en  solidaritat amb Palestina al Districte de Nou Barris. 

Són temps foscos on el racisme, les guerres i la xenofòbia estan deshumanitzant la vida i el benestar col·lectiu. Nou Barris té una llarga trajectòria de foment de la solidaritat, la cultura de la pau i la convivència entre els pobles. 

Per tot això, fem  una crida al veïnat i entitats del districte a mobilitzar-se, de forma plural i unitària, en solidaritat amb Palestina, amb la tasca urgent que s’aturi el genocidi a la franja de Gaza i a tots els territoris palestins ocupats, així com a organitzar un espai estable de treball de solidaritat de Nou Barris amb Palestina.

· PER LA PAU!

·PROU COMERÇ D’ARMES AMB ISRAEL I TRENCAMENT IMMEDIAT  DE TOTES LES RELACIONS AMB ISRAEL!

· SOLIDARITAT DE NOU BARRIS AMB EL POBLE PALESTÍ!

Nou Barris, Barcelona, desembre de 2023

Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina

Entitats signants:

– ACO Nou Barris

– AlterBanc Agroecològic

– Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris

– Associació Cultural Nou Barris Taller d’idees

– Associació Nou Barris per la República

– Associació Nou Barris Barris Acull

– Associació Veïnal de Prosperitat

– Associació Veïnal de Verdum

– AVV de Porta

– AVV de Roquetes

– AVV de Torre Baró

– Ateneu Popular 9 Barris

– Barcelona en Comú

– Casal Popular 3 Voltes Rebel

– Comunistes de Catalunya-Nou Barris

– Coordinadora d’associacions veïnals i entitats de 9 Barris

– Coordinadora SAP Muntanya

– CUP 9 Barris

– Date una Huerta

– Ecologistes en Acció Cataluónya

– Equip de Pastoral Obrera de Nou Barris

– Espai Comunista 9 barris

– Grup Tesoros Comunes

– NouBarris.info

– Omnium Cultural Nou Barris

– Podem 9 barris

– Salvem les pensions 9 Barris

– Teatracció.

Pancarta del Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina a la manfiestació del 16 de desembre.
Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button