Nou Barris

Nou Barris en defensa de la sanitat pública

Reportatge gràfic de la manifestació unitària del diumenge 7 d’abril en defensa de la sanitat púbica, a càrrec del fotògraf noubarrienc Senyorerre.

Trini Cuesta, de la coordinadora SAP-Muntanya, parlant des del camió a la Via Laietana.

Les entitats en defensa de la sanitat pública han aprofitat el Dia Mundial de la Salut per fer una gran manifestació, que ha sortit de la plaça d’Urquinaona a les 11:30h i ha baixat per la via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. Més de 6.000 persones han participat a la jornada de lluita, que ha denunciat la privatització de la sanitat pública amb un lema prou clar a la capçalera “La salut, per sobre del negoci”. Les organitzacions convocants han criticat la saturació dels professionals, el tancament d’ambulatoris, les llistes d’espera i la privatització de recursos i han demanat finançament per a una sanitat pública universal i de qualitat, recursos humans i materials d’acord amb les necessitats de la població i transparència en l’administració dels recursos sanitaris públics. També han recordat que a Barcelona hi ha sis nous CAPs pendents de construir des del 2008.

Nou Barris ha tingut una presència important a la manifestació, com sempre, de la mà de la Coordinadora SAP-Muntanya, que ha convocat a les 10:45h al metro de Llucmajor per anar plegades cap a Barcelona. Hi han participat, antre d’altres, la plataforma Recuperem pediatria al Turó, el col·lectiu Salvem les pensions Nou Barris i les veïnes de Roquetes que defensen el seu CAP. Precisament a Roquetes s’ha convocat, el dimarts 9 d’abril, una nova concentració informativa a les portes del CAP per denunciar la situació precària que viu aquest equipament sanitari, en el qual hi falta més de la meitat del personal adscrit i l’ICS encara no aporta cap solució.

Inici de la jornada a les 10:45h a la plaça de la República.
Al metro Llucmajor per anar cap a Barcelona.
Pancarta de la plataforma Recuperem pediatria al Turó.
Pancarta de Salvem les pensions Nou Barris.
Pancarta de la Marea Blanca Nou Barris.
Trini Cuesta, arengant a les masses.
La plaça Sant Jaume plena de gom a gom.
Convocatòria de la concentració al CAP de Roquetes.

Articles relacionats

Back to top button