Porta

Mig miler de persones bloquegen el feixisme a Porta

Dilluns 6 de maig per la tarda la alarma va anar saltant de mòbil en mòbil per tot Nou Barris: el líder del partit ultradretà Vox, Santiago Abascal, vindrà a fer un míting als Jardins Alfàbia, al barri de Porta”. Ràpidament les veïnes es van organitzar i es va convocar una concentració per mostrar el rebuig del territori a les polítiques retrògrades que promou aquest partit polític.

Dimarts 7 de maig, a primera hora de la tarda, el passeig Verdum ja estaven blindat per un amplíssim dispositiu dels Mossos d’Esquadra que impedia a les veïnes accedir als Jardins Alfàbia, pràcticant nombrosos registres i identificacions. Protegits pel dispositiu policial, els seguidors del partit ultradretà es concentraven a l’espera de l’aparició del seu líder, entre fortes mesures de seguretat privada i moltes banderes espanyoles.

A l’hora convinguda, la manifestació antifeixista va fer aparició al passeig Verdum, cridant consignes contra Vox, denunciant la ideologia racista, xenòfoba i masclista que representa l’agrupació de Santiago Abascal i mostrant com Nou Barris rebutja la ultradreta.

En aquells moments va fer aparició al passeig Verdum el bus verd de Vox, que es dirigia cap al míting als Jardin Alfàbia. Les manifestants van bloquejar el bus, barrant-li el pas. Després d’uns moments de tensió amb els antiavalots dels Mossos d’Esquadra, els bus de Vox va haver de fer marxa enrere.

Articles relacionats

Back to top button