Prosperitat

L’Ajuntament segella el pacte amb els neonazis que van assetjar l’oratori del carrer Japó

Els neonazis al banc dels acusats durant la vista celebrada el dijous 2 de novembre. EFE

Tal com informàvem en la notícia publicada per Noubarris.info l’11 d’octubre, l’Ajuntament de Barcelona i la fiscalia han acabat segellant el pacte amb els neonazis que van assetjar l’oratori del carrer Japó, al barri de Prosperitat.

La ratificació del pacte es va fer dijous 2 de novembre a la secció desena de l’Audiència de Barcelona, on catorze dels quinze neonazis acusats van acceptar penes d’entre un any i dos anys i mig de presó. A canvi, van reconèixer els fets i es van comprometre a acabar de pagar la indemnització a la Comunitat Islàmica de Nou Barris (uns 10.000 euros en total, dels quals cada condemnat pagarà segons la seva participació) i a fer un curs sobre igualtat i acceptació de la diversitat.

Les penes demanades inicialment per la Fiscalia de Delictes d’Odi ascendien fins a deu anys de presó pels delictes de coaccions, amenaces greus, lesions i contra els drets fonamentals, cosa que hagués comportat l’ingrés a presó per la majoria dels acusats. Però, amb aquest pacte, la fiscalia i l’Ajuntament de Barcelona han acabat salvant als neonazis d’entrar a presó.

Els acusats van escoltar les sentències des de la banqueta amb gestos de burla, riures i reprovació. Un per un, anaven acceptant els fets imputats davant del tribunal i després tornaven a la banqueta entre senyals de camaraderia de la resta d’acusats. Només un d’ells es va resistir a reconèixer els delictes que se li imputaven, davant l’evident disgust del seu advocat. Però, després de l’advertència del tribunal, va acabar sumant-se al pacte amb un lacònic «A regañadientes lo acepto, pero no estoy de acuerdo». Cal remarcar també, com destaca elDiario.es, que un dels acusats es va presentar a la vista amb una dessuadora amb les sigles AHTR (Adolf Hitler Tenía Razón). D’altra banda, el quinzè neonazi va ser declarat en rebel·lia per no presentar-se al judici.

Albert Bruguera, considerat líder de l’assetjament a l’oratori, entrant a l’Audiència de Barcelona el 2 de novembre. EFE

Articles relacionats

Back to top button