Trinitat Nova

Trinitat Nova autogestionarà la biblioteca José Bretones

La inauguració de la Biblioteca José Bretones, a la Trinitat Nova, està prevista per al 14 de febrer de 2024.

El barri ho tornarà a fer, una vegada més, com ja ho va fer a l’octubre de 2007, de forma comunitària, amb els esforços del veïnat. En aquella ocasió ja van obrir la Biblioteca de la Trinitat Nova, al local de l’associació veïnal, al carrer Pedrosa 21-25, abans que l’actual edifici de l’Associació de Veïns i Veïnes estigués construït.

La Trinitat Nova no té biblioteca pública des de fa molts anys i tenir-ne una és una reivindicació històrica del barri, coneguda per moltes veïnes des de fa molts anys. Els diferents partits polítics que han anat passant pel govern del Districte de Nou Barris no han volgut escoltar mai aquesta voluntat i necessitat bàsica del barri. Igual que amb moltes altres demandes culturals i socials, els polítics del Districte recomanen a les veïnes anar als barris dels voltants, «mai hi ha motius suficients per a fer-les realitat a la Trinitat Nova», es queixen les representants veïnals.

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes s’han proposat un repte, el de l’esforç. Estan treballant de valent per reobrir la biblioteca, aquest cop a la planta intermèdia del nou edifici de l’associació veïnal. En aquesta ocasió han decidit donar-li a la biblioteca una identitat pròpia i posar-li un nom, el de José Bretones, veí del barri molt estimat i poeta autodidacta amb una llarga trajectòria que ara serà degudament reconeguda posant el seu nom a la biblioteca.

La Biblioteca José Bretones serà un espai cultural divers on es compartiran llibres, xerrades, presentacions culturals, tallers d’escriptura creativa, un club de lectura temàtica, escacs, puzles, mandales, trencaclosques, etc. A més, «estarà sempre a disposició de la cultura i la vida comunitària del barri» asseguren des de la comissió veïnal que està donant forma al projecte.

Volen que sigui un espai sociocultural més, dins del Triangle Cultural format per l’Espai Tres Ulls, el Casal de Barri SomLaPera i la pròpia Associació de Veïns i Veïnes de la Trinitat Nova. A més, compten amb el suport de la Taula Oberta.

Des de l’associació veïnal s’han proposat dotar la biblioteca de les eines necessàries que en facin possible un funcionament estable, tan en el temps com en els mitjans. Volen que sigui un lloc on «es comparteixi treball, esforç, coneixement i reivindicació» i fan saber al barri que la biblioteca «quedarà a disposició de les lectores d’avui i recollirà la memòria d’aquelles que van compartir una història d’amor per la cultura i la lluita, golpe a golpe, verso a verso».

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button