Nou Barris

Nou Barris commemora el 93è aniversari de la Segona República

Nou reportatge fotogràfic del Senyorerre, en el ja tradicional acte convocat per la Taula Unitària de Nou Barris per la República.

La senyera i la bandera republicana penjades a la plaça de la República.

Diumenge 14 d’abril, com cada any, la Taula Unitària de Nou Barris per la República ha organitzat l’acte, que ha començat a les onze del matí a la plaça Virrei Amat. Més de cinc-centes persones han participat a la manifestació, que ha inicat la seva marxa pujant pel carrer del Doctor Pi i Molist. La primera parada ha sigut al carrer Alloza, on s’ha fet una ofrena floral al carter republicà que dóna nom a aquest carrer, Salvador Alloza. Desrpés s’ha fet una segona parada a la plaça de las Madres de la Plaza de Mayo, on s’ha recordat al guerriller anarquista Josep Lluís Facerias, assassinat en aquest mateix lloc per la policia franquista el 30 d’agost de 1957, tal com explica el faristol que hi ha a la plaça. Finalment la manifestació ha arribat a la plaça de la República, on s’han fet diversos parlaments, entre ells el de la Fundació Neus Català; s’ha lliurat el premi Fraternitat, a l’Associació 9 Barris Acull; s’ha llegit un manifest per part del Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina; s’ha fet una ofrena floral a les caigudes per la República; i ha cantat la coral dels Iaioflautes. El manifest de la Taula Unitària de Nou Barris per la República, que ha llegit un dels seus membres, Juan Garcia, ha destacat “la importància de defensar els drets i llibertats conquerits en aquella època” i ha reclamat que “hem de poder reclamar de nou que hi hagi una República i no una monarquia borbònica”. Enguany l’acte ha acabat amb un gran dinar de germanor al Casal de Barri de Prosperitat, cuinat per la cooperativa Rudas i l’incansable Maruja Ruiz.

La manifestació sortint de Virrei Amat.
Ofrena floral al carter republicà Salvador Alloza.
Ofrena i parlament davant del faristol dedicat al guerriller anarquista Josep Lluís Facerias, a la plaça de las Madres de la Plaza de Mayo.
Aturada a la plaça de la República.
Ofrena floral a les caigudes per la República.
Parlament de la Fundació Neus Català.
Manifest del Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina.
Parlament i entrega de premi a l’Associació 9 Barris Acull.
Actuació de la coral dels Iaioflautes.
Las Maruja i les Rudas cuinant la paella al Casal de Barri de Prosperitat.

Articles relacionats

Back to top button