Turó de la Peira

El Turó de la Peira no recupera la pediatria, encara

El conseller de sanitat de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, va dir a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, celebrada l’1 de febrer, que havia arribat a un acord amb les veïnes del Turó de la Peira per incorporar una infermera pediàtrica al CAP d’aquest barri. Aquesta notícia s’ha difós a diversos mitjans de comunicació.

La plataforma ‘Recuperem Pediatria al Turó’ desmenteix aquesta informació i assegura que la conselleria de sanitat mai s’ha assegut amb elles per negociar ni arribar a cap acord. Per aquest motiu, la plataforma ha difós el següent comunicat:

El conseller Balcells menteix: diu haver arribat a un acord amb els veïns afectats per la pèrdua del servei de pediatria al Turó de la Peira sense haver parlat mai amb la plataforma d’afectats.

El passat 1 de febrer, membres de la plataforma Recuperem Pediatria al Cap Turó conjuntament amb altres plataformes i moviments socials, vàrem assistir al ple de la Comissió de Salut del parlament, on el conseller Manel Balcells va presentar més detalls sobre el nou model de pediatria.

Els plans del conseller ens porten a un model d’atenció de segon nivell, que dinamita els pocs recursos de l’ATP i els seus pilars fonamentals, que són la proximitat i la longitudinalitat.

Va prometre que cap CAP on hi hagi un equip d’atenció pediàtrica perdrà aquest servei, quan sabem perfectament que la retirada sistemàtica d’aquests equips s’està produint des de fa anys.

Durant la seva compareixença a la comissió, el màxim responsable de la conselleria de salut va parlar sobre el Turó de la Peira, un dels barris amb més població infantil i adolescent de la ciutat de Barcelona i també un dels barris amb les rendes més baixes, on amb l’excusa de la pandèmia es va retirar el servei de pediatria, que mai no ha tornat.

Els membres de la Plataforma Recuperem Pediatria al Cap Turó ens vam quedar molt sorpresos quan durant la comissió de salut, vam sentir de la boca del conseller que havia acordat amb el veïnat del districte la incorporació d’una infermera pediàtrica al nostre cap de referència, ja que mai ha obert un procés de negociació amb nosaltres i ningú ens havia fet arribar aquesta decisió.

El trasllat d’aquesta infermera no és, per tant, el fruit d’un acord amb el veïnat i els professionals del districte com diu Balcells, sinó que és una decisió unilateral motivada per la mobilització veïnal.

És palès que la incorporació d’una infermera pediàtrica no podrà satisfer les necessitats dels nostres infants, com tampoc ho ha pogut assolir el Cap Rio de Janeiro. Cal recordar que la nostra lluita és per la recuperació total del servei d’atenció primària per a infants i adolescents al nostre CAP de referència. Per tant, trobem totalment insuficient la mesura i no és el que nosaltres com a plataforma defensem.

El conseller ens parla d’equitat mentre presenta un model segregador, que fomenta l’ús de la privada per aquelles famílies que s’ho poden permetre, quan les altres ens hem de conformar amb el 061 i més de 30 min de desplaçament a un barri o poble que no és el nostre.

Tant el model d’atenció pediàtrica com el trasllat de la infermera s’ha presentat de forma unilateral, sense comptar amb les famílies, les plataformes ciutadanes i els representants legals dels treballadors. Per això exigim la reversió d’aquest model i la destitució del conseller.Exigim una atenció primària de qualitat i de proximitat pels infants i adolescents de Catalunya!

Plataforma Recuperem Pediatria al Turó

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button