Ciutat Meridiana

Nou desnonament a Ciutat Meridiana de la mà de Blackstone

Furgonetes dels Mossos d’Esquadra executant el desnonament al carrer Perafita

Segons denuncia la Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, en un comunicat emès el dimecres 27 de setembre, hi ha hagut un nou desnonament al barri, aquest cop al carrer Perafita número 65.

Ha sigut el mateix dimecres 27 d’aquest calorós mes de setembre de 2023. El fons voltor Budmac Investments SLU ha desnonat a una mare soltera i al seu fill menor. La Victoria ja fa un temps que té uns ingressos i ha intentat pagar el lloguer a la propietat, però aquesta no ha volgut dialogar de cap manera i ha executat el desnonament, deixant a una altra família al carrer. Una més, en un barri molt castigat des de ja fa massa temps per aquesta xacra que són els desnonaments.

Una seixantena de veïnes han acompanyat a la Victoria per intentar frenar el desnonament, que ha comptat amb els col·laboradors habituals i necessaris, com per exemple, el representant del fons voltor, en ‘Frederick’.

Però, en aquesta ocasió, la solidaritat veïnal no ha pogut impedir que una dotació de dotze furgonetes d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra, amb més de vuitanta agents antiavalots, executin el desnonament.

En el seu comunicat, l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana denuncia també el comportament dels agents antiavalots de la policia autonòmica, amb comentaris racistes i «riéndose de la família y los vecinos». L’entitat veïnal també denuncia que l’operatiu policial ha sigut tan gran que han tallat el carrer a bona part del barri i que fins i tot algunes escoles han tingut que trucar a les famílies per adelantar la sortida, ja que els talls de trànsit impedien arribar fins als recintes escolars. En el comunicat també es denuncia la figura dels mediadors dels Mossos d’Esquadra, que els han etzibat: «Os vais por las buenas o os pegamos y os vais por las malas».

Finalment, el comunicat de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana acaba recordant que «Nosotros nunca desfalleceremos. Que pierdan toda esperanza. Mientras haya un vecino que sufra allá estaremos».

Cal remarcar que Budmac Investments SLU es una filial de Blackstone, el major fons voltor que opera a l’Estat espanyol i que es dedica a gestionar pisos de famílies desnonades a través d’una densa xarxa de filials i socimis, com Albirana. El fons voltor Blackstone, sortit del tristament famós banc d’inversions Lehman Brothers, és un dels majors operadors immobiliaris del món i està format per una complexa xarxa de filials amb seus a paradisos fiscals com Luxemburg o les Illes Caiman.

Una seixantena de veïnes s’han concentrat a les portes de l’immoble per intentar impedir el desnonament

Amb la teva aportació fem realitat noubarris.org

Articles relacionats

Back to top button